V svojem govoru na TED-u se AnneMarie Rossi sprašuje, zakaj otrok ne učimo čuječnosti, če pa je to najpomembnejši dejavnik uspeha v življenju. Res, zakaj ne?! (14:26 min)

Govor Shefali Tsabary na TED-u z izjemno močnim sporočilom, ki mi je seglo globoko do srca. To bi moral poslušati vsak starš. (11:43 min)

Itai Ivtzan v svojem govoru na TED-u govori o zanimivi izkušnji, ki ga je privedla do spoznanja, da čuječnost pomeni svobodo. Ne dvomim, da boste ob poslušanju imeli kar nekaj "aha momentov". (12:07 min)

Tale dokumentarni film prikazuje, kako se otroci na osnovni šoli učijo čuječnosti in kako jim ta spretnost pomaga. Izjemno navdihujoč  film. Ko bi le vsi otroci imeli možnost tudi take izobrazbe. (41 min)

Brene Brown je ena mojih najljubših znanstvenikov na področju proučevanja človekove narave. Na tem TED govoru, ki si ga je ogledalo na milijone ljudi, govori o ranljivosti. Izjemno močan govor, ki da človeku misliti. (20:49 min)

Tole je dokumentarni film, ob katerem sem se zjokala kot dojenček. Jup. Od radosti. Ker so na svetu ljudje, ki vejo, kaj je pomembno učiti otroke. To je dokumentarec z naslovom Otroci, polni življenja in govori o učitelju Kanamoriju, ki svojim učencem ne predaja le učne snovi, temveč jih uči veščin, ki so za življenje najbolj pomembne. (40:00 min)

V tem videu so MindfulSchools predstavili, kako stresno je življenje najstnikov (to je populacija, ki je pod največjim stresom)  ter kako jim čuječnost pomaga pri blaženju vpliva stresa. Kdaj že pridejo taki programi v naše šole? (5:39 min)