Meditacija za otroke - Opazovanje dihanja
00:00 / 00:00

Meditacija za otroke - Opazovanje dihanja (03:44)

Meditacija Opazovanje dihanja je najosnovnejša meditacija za urjenje čuječnosti. S to meditacijo opazujemo dihanje in s tem ko se vsakič, ko nas misli odpeljejo stran, znova in znova vračamo k dihanju, krepimo koncentracijo in čuječno mišico. To je krajša meditacija in zato primerna za začetnike, ki se prvič srečajo s tovrstnimi vajami. Primerna je za otroke od starosti 5 let.

Meditacija za otroke - Zvezdna meditacija
00:00 / 00:00

Meditacija za otroke - Zvezdna meditacija (04:56)

Zvezdna meditacija je za otroke prirejena meditacija "Pregled telesa". S to meditacijo se s pozornostjo osredotočimo na posamezne dele telesa in tako krepimo ozki fokus in koncentracijo. To je krajša meditacija in zato primerna za začetnike. Primerna je za otroke od starosti 5 let.

Meditacija za otroke - Prijaznost
00:00 / 00:00

Meditacija za otroke - Prijaznost do sebe in drugih (04:59)

Meditacija Prijaznost do sebe in drugih je za otroke prirejena meditacija "Ljubeča naklonjenost". To je meditacija, ki "odpira srček". Namenjena je spodbujanju prijaznosti in sočutja do sebe in drugih. Ta nežna meditacija je lahko še posebej koristna za otroke, ki imajo težave s samopodobo in so zelo kritični do sebe. Razvoj prijaznosti in sočutja do sebe je osnova pri razvoju čuječnosti. Šele, ko zmoremo biti sočutni do sebe, smo lahko tudi do drugih. Meditacija je primerna za otroke od starosti 5 let.